بلاگ

گاهی به خودت نگاه کن

وقت‌هایی در زندگی به خودمان فرصت می‌دهیم تا خلوتی کنیم و به خودمان فکر کنیم. اگر کمی در خودمان دقیق شویم، می‌بینیم که ما در وجودمان چهار خود داریم:

خودِ جسمی

خودِ روانی

خودِ اجتماعی

و خودِ معنوی

اگر ما نسبت به هر کدام این خودهای خودمان آگاه شویم، طبیعتاً رسیدگی ما به آن‌ها بیشتر می‌شود و در نتیجه رضایت،نشاط و کیفیت زندگی‌مان بالا می‌رود.

در این مقاله می‌خواهم کمی درباره‌ی هر کدام از این خودها صحبت کنیم

 

خودِ جسمی:

ویژگی‌ها و نیازهای جسمی و ظاهری‌مان خود جسمی را می‌سازد. هر کدام از ما نسبت به خود جسمی‌مان اطلاعاتی داریم؛ اما غالبا به اون‌ها فکر نمی‌کنیم.

ویژگی‌های مختلف ظاهری: رنگ پوست، رنگ چشم، قد، وزن و…

بیماری و درد

غذاها و نوشیدنی‌های مفید و مضر

وضعیت استخوان‌ها

وضعیت قلب‌مون

وضعیت خواب‌مون

وضعیت دندون‌هامون

گروه خونی‌مون

و هر چیزی که مربوط به جسم ماست.

شاید فکر کنید اگر نسبت به برخی از این موضوعات آگاهی نداشته باشیم، راحت تر زندگی می‌کنیم. ولی این‌طور نیست. اتفاقا خیلی از وقت‌ها به‌خاطر همین بی‌خیالی‌ها بعضی از مردم وضعیت زندگی و سلامتی‌شون خیلی بد شده. در صورتی اگر کمی زودتر فکر می‌کردند و به این خود جسمی‌شون اهمیت می‌دادند وضعیت‌شان بهتر بود.

یا شاید به ذهنتان برسد که در بعضی از موارد کار از کار گذشته و فکر کردن درباره‌اش مشکلی را حل نمی‌‌کند. برای جواب این مشکل پیشنهاد می‌کنم خودِ معنوی خودتان را بیشتر بشناسید.

 

خودِ روانی:

همة ما آدم‌ها ویژگی‌های روانی متعدد و متفاوتی داریم که ما را از بقیه متفاوت کرده است. دانستن این ویژگی‌ها می‌تواند فرصت‌های خیلی خوبی را برای ما فراهم کند و کیفیت زندگی‌مان را بالا ببرد. همان‌طور که ندانستن آن‌ها بسیاری از فرصت‌ها را از بین می‌برد.

ویژگی‌ها و خصوصیات شخصیت:

آدم درون‌گرایی هستید یا برون‌گرا؟

آدم پرخاشگری هستید یا منفعل یا جرئتمند؟

از نظر عزت نفس در چه سطحی هستید؟ (اگه سطح بالایی نیست پس حتماً تمریناتش را انجام دهید)

احساسات و هیجان‌های مثبت و منفی شما چیست؟

نقاط قوت و ضعف؟

اهداف و آرزوها؟

خواسته‌ها و نیازها؟

عادت‌ها و علایق؟

سرگرمی، لذت و تفریح؟

افکار و باورهاتون؟

 

خودِ اجتماعی

هر کدامِ ما در زندگی با افراد زیادی ارتباط داریم و در اجتماعی که زندگی می‌کنیم دارای نقش خاص خودمون هستیم که خود اجتماعی ما را شکل داده است.

دانستن این نقش اجتماعی یا خود اجتماعی چه تاثیری دارد؟

ما باید برای دیگران جذاب باشیم. باید برای دیگران مهم باشیم. باید محبت دیگران را به‌دست بیاوریم و این برمی‌گردد به اینکه نقش اجتماعی ما چیست و افراد چه انتظاراتی از ما دارند.

 

پایگاه اجتماعی، اقتصادی و سیاسی

قوم، طایفه، گروه و جامعه‌ای که در آن زندگی می‌کنیم را درست بشناسیم. فرهنگ و آداب و رسوم آن چیست؟ چه قوانینی در آن حاکم است؟ و احساسی که شما نسبت به این مسائل دارید.

نقش‌های خانوادگی، فامیلی و اجتماعی. چه نقشی در خانواده دارید؟ پدر هستید یا مادر؟ پدربزرگ یا مادربزرگ؟ هر کدام از این موارد نقش‌ها و وظایفی را برای ما ایجاد می‌کند. شما چه حسی نسبت به این نقش‌ها دارید؟

مسئولیت‌های خانوادگی، فامیلی و اجتماعی یعنی نسبت به نقش خانوادگی خودتان چه حسی دارید و با چطور رفتار می‌کنید تا بهترین خودتان باشید.

 

و اما خودِ معنوی که به خاطر اهمیتش در مقالة دیگری درباره‌اش صحبت می‌کنیم.

بهترین فردا را برایتان آرزومندم.

 

اشتراک گذاری: